Opleiding en training, de basis voor een goed functionerend ongediertebestrijdingsplan

Bedrijven,  ziekenhuizen, zorgcentra en andere instellingen worstelen nogal eens met het implementeren of het goed vorm geven van een goed ongediertebestrijdingsplan ofwel een plaagdierbeheersplan. De uitvoering van zo’n plan is niet meer alleen in handen van een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf. Nee, wil je een plan goed laten functioneren is een plan integraal opgenomen in de bedrijfsvoering. Dit betekent dat iedereen daarin een rol vervult, van heftruckchauffeur die een muis ziet wegschieten tot iemand die schoon maakt en bv. keutels aantreft. Zowel de muis die weg schiet tot de keutels die worden aangetroffen moeten worden gemeld. Vaak wordt dit niet gedaan, men staat hier niet bij stil. Toch is dit belangrijk om dat deze signalen het begin kunnen betekenen van een groter probleem wanneer er een langere periode geen aandacht aan wordt geschonken. De reden dat meldingen niet worden doorgegeven is vaak omdat een organisatie er niet op is ingericht. In veel gevallen is er geen meldpunt of is het er wel maar zijn mensen hier niet over geïnformeerd. Medewerkers hoeven geen bestrijdingstechnicus te zijn maar moeten wel bewust zijn van de risico’s van ongedierte of plaagdieren en moeten weten wat het nut en de noodzaak is van het melden ervan.

 

opleiding en training

KiBO verzorgt daarom korte trainingen in bedrijven, instellingen of andere organisaties om medewerkers over ongedierte/plaagdieren te informeren. Door het vertellen van de basiskennis ontstaat bewustwording waardoor men ongedierte ook gaat zien en ook zal overgaan tot melden.

Duurzaam plaagdierbeheer is gericht op preventie. Dit kan nooit alleen worden verwacht van een ongediertebestrijdingsbedrijf maar is altijd een samenwerking.

Wilt u ook een training in uw organisatie of wilt u uitgebreidere informatie, neem dan contact met ons op. U kunt hiervoor het contactformulier gebruiken of stuur een mail aan: [email protected]